Македонија

Иванов за Богојавление во Кичево

Иванов за Богојавление во Кичево

За големиот верски празник Богојавление (Водици), претседателот Ѓорѓе Иванов ќе престојува во Кичево.

Претседателот на државата ќе присуствува на свечената литургија во храмот„ Св .Петар и Павле” а потоа заедно со литијата ќе присуствува на полагањето на крстот во базенот кај Правниот факултет.

Свечената молитва во црковниот храм ќе се одржи во 8 часот, додека во 11 часот ќе биде полагањето на крстот во водите на базенот, откако водосвет ќе одржат свештениците од кичевско архиерејско намесништво.