среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 32

Иванов чека официјално известување од Собранието, па ќе почне со консултации

Собранието на Република Македонија е должно да го извести Претседателот на Република Македонија, дали мандаторот има поднесено програма и предлог за состав на нова Влада, е став од кабинетот на Претседателот на РМ.

иванов1

Последни вести

По добивање официјално известување од страна на Собранието на Република Македонија, дали мандаторот има поднесено програма и предлог за состав на нова Влада на Република Македонија, претседателот Ѓорге Иванов ќе почне консултации со надлежните институции и политичките партии, велат за МИА од кабинетот на претседателот Иванов.

– Со оглед на истекот на утврдениот рок во членот 90 од Уставот на Република Македонија, Собранието на Република Македонија е должно да го извести Претседателот на Република Македонија, дали мандаторот има поднесено програма и предлог за состав на нова Влада, е став од кабинетот на Претседателот на РМ.

Најчитани вести