ТОП,Македонија

Иванов го аболицира и сопругот на Шекеринска

Иванов го аболицира и сопругот на Шекеринска

Иванов го аболицира и сопругот на Шекеринска. Името на Божидар Јанковски, во јавноста познат како Бобо Дајнерс се наоѓа на списокот на помилувани лица од стана на Претседателот Ѓорѓе Иванов, пишува Пресс 24.

pomiluvani324

Според информациите кои може да се најдат во Службен весник, сопругот на Шеќеринска е ослободен од кривично гонење за кривичните дела поврзани со изнајмувањето на становите на сопствената фирма.

Тој се сомничеше за залоупотреба на службената положба бидејќи сам на себе ги изнајмувал 4 стана за месечна крија меѓу 1.000 и 5.000 евра и за 5 години извлекол на 300.000 евра од својата фирма.

Против кои други лица од СДСМ ќе бидат прекинати постапките погледнете на следниот линк.