Македонија,Политика

Иванов го посети Кривогаштани

Иванов го посети Кривогаштани

Претседателот Ѓорѓе Иванов,  денеска ја посети општина Кривогаштани. Локалното население го информираше Иванов заинфраструктурните проекти што се реализираат во оваа општина, каде што во тек е и изградба на сточен пазар.

ivaov2

Локалната власт во ова село го спроведе проектот за санација на улици , а во тек е и реконструкција на локалниот пат Кривогаштани – Бучин.

ivano3

Како дел од активностите на оваа општина  се и поставување на камен темелник на спортска сала во училиштето и изградба на повеќенаменско спортско игралиште.