петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 43

Иванов ќе го додели признанието „Инженерски прстен 2016“

inzenerski_prstenn

Последни вести

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ќе го додели признанието „Инженерски прстен 2016“ на најдобрите дипломирани студенти коишто ги негуваат инжeнерските дисциплини.

Традиционалната манифестација „Инженерски прстен“ која е во организација на Инженерската институција на Македонија и Комората на овластени архитекти и овластени инженери, а под покровителство на претседателот на Република Македонија,  Ѓорге Иванов, претставува поттик за изучување на инженерството и придонес за формирање на квалитетен инженерски подмладок, компатибилен со развиените земји.

 

Најчитани вести