среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 0

Иванов: Ќе постапувам согласно Уставот и во интерес на државата и граѓаните

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов денеска го прими претседателот на Уставниот суд на Република Македонија, Никола Ивановски.

иванов

Поврзани вести

На средбата Иванов, како што соопшти неговиот кабинет, истакнал дека досега постапувал исклучиво во рамки на своите права, должности и надлежности, почитувајќи го Уставот на Република Македонија.

Претседателот Иванов посочил дека и во однос на актуелната ситуација ќе постапува во согласност со уставните одредби и ќе постапува исклучиво во интерес на државата и на граѓаните на Република Македонија.

Најчитани вести