четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

Иванов ќе прими акредитиви на новоименувани амбасадори

Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори. Иванов ќе ги прими акредитивите на новите амбасадори на Република Финска, Швајцарската Конфедерација, Република Естонија и Ирска во Република Македонија.

ivanov

Поврзани вести

Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори. Иванов ќе ги прими акредитивите на новите амбасадори на Република Финска, Швајцарската Конфедерација, Република Естонија и Ирска во Република Македонија.

Новоименуван амбасадор на Финска е Перти Иконен, на Швајцарската Конфедерација Сибиле Сутер Тејада, а на Естонија Даниел Ерик Шаер. Новоименуваниот амбасадор на Ирска е Дерек Фили.

Најчитани вести