Македонија

Иванов ќе ги прими акредитивните писма од амбасадорите на Шпанија и Турција

Иванов ќе ги прими акредитивните писма од амбасадорите на Шпанија и Турција

Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов, ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Турција и Кралството Шпанија.

На претседателот Иванов акредитивните писма ќе му ги предадат новоминенуваниот амбасадор на Турција Омур Шолендил и Рамон Абароа Каранса, новоименуван амбасадор на Кралството Шпанија.