Македонија

Иванов ќе го додели признанието „Инжинерски прстен 2014“

Иванов ќе го додели признанието „Инжинерски прстен 2014“

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ќе го додели признанието „Инженерски прстен 2014“ на најдобрите дипломирани студенти коишто ги негуваат инжинерските дисциплини.

Традиционалната манифестација „Инженерски прстен“ која е во организација на Инженерската институција на Македонија, а под покровителство на претседателот Ѓорге Иванов претставува поттик за изучување на инженерството и придонес за формирање на квалитетен инженерски подмладок, компатибилен со развиените земји.