Македонија

Иванов ќе прими акредитиви на новоименувани амбасадори

Иванов ќе прими акредитиви на новоименувани амбасадори

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе прими акредитивни писма на новоименуваните амбасадори на Канада, на Република Намибија и на Екваторијална Гвинеја.

Новоименуван канадски амбасадор во Македонија со седиште во Белград е Филип Пинингтон, на Намибија со седиште во Виена, Симон Мадјумо, а на Екваторијална Гвинејасо седиште во Рим, Сесилиа Обоно Ндонг.