Македонија

Иванов му подари филигрански крст на верникот што го фати светиот крст во Кичево

Иванов му подари филигрански крст на верникот што го фати светиот крст во Кичево

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов денеска присуствуваше на одбележувањето на големиот христијански празник Богојавление – Водици во Кичево.

Претседателот Иванов присуствуваше на богослужбата во Соборниот храм „Св. Апостоли Петар и Павле” и на церемонијата на положување на светиот крст.

Иванов му подари филигрански крст на верникот што го фати светиот крст во Кичево
Иванов му подари филигрански крст на верникот што го фати светиот крст во Кичево

Дејан Момироски беше најсреќниот меѓу верниците и го фати светиот крст на денешното одбележување на Водици во Кичево, а од претседателот Иванов на подарок доби филигрански крст.