сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 55

Иванов побара од Тимерманс неодложна помош за справување со бегалската криза

ivanov-timermans-naslovna

Поврзани вести

Oд почетокот на мигрантска криза Македонија се потпира на сопствени ресурси, додека помошта од Европската унија изостанува. Во таа насока, претседателот Иванов побара неодложна помош за справување со бегалската криза.

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска во Брисел оствари средба со  Франс Тимерманс, прв потпретседател на Европската комисија.

Како што информираат од Кабинетот на претседателот Иванов, во фокусот на разговорите со потпретседателот Тимерманс беа предизвиците со кои се соочува земјата поради мигрантската и бегалската, како и актуелната безбедносна состојба на европскиот контитент.

ivanov-timermans-1

Македонскиот претседател информираше дека од почетокот на кризата земјата се потпира на сопствени ресурси, додека помошта од Европската унија изостанува. Во таа насока побара неодложна техничка и финансиска помош за земјата.

ivanov-timermans-3

Македонија, констатираше…

Најчитани вести