недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Иванов ќе го свика Советот за безбедност

sovet-bezbednost500

Поврзани вести

Поради последните случувања со бегалската криза, претседателот Иванов, по денешната обиколка на јужната гранична линија, најави дека вечерва ќе го свика Советот за безбедност, пренесува МИА.

Армијата веќе аларамира дека има се повеќе лица кои излегуваат од „Котата 59“ и илегално преминуваат на премини кои не се одбележани. Тоа ќе подразбира презмење посебни мерки од страна на АРМ со цел да се насочуваат тие лица кои избегнуваат да бидат регистрирани. Штом избегнуваат да бидат регистрирани тоа дава основано сомневање дека станува збор за лица, кои секако, немаат добри намери, изјави претседателот Иванов.

Терористичките напади ќе имаат реакција и врз бегалската криза

Според Иванов…

Најчитани вести