вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 58

Иванов: Во годината кога треба да славиме 25 години независност, некој се обидува да ја руши Македонија од внатре

Наместо оваа година да славиме јубилеј- 25 години од нашата независност, да се радуваме на успех на нашите генерации што конечно сме воспоставиле држава, која е наша држава, ние сакаме од внатре да ја рушиме, истакна претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов кој денес има заедничко интервју со главните уредници на телевизиите.

ivanov1

Поврзани вести

-Сакаат со однесување на неодговорни лица да го доведат во прашање сонот на генерации и генерации кои го посакувале ова, но го немале. Можете да направите разговор со Курдите кои проаѓаат низ наша територија, преку 30 милиони се. Имаат се и култура и идентитет и традиција и историја, но немаат држава. Кој се грижи за нив? Никој. Сакате Македонија да ја доведеме во таква ситуација, да нема своја држава? Е затоа ги превземав сите овие мерки и активност.

Историјата ќе суди, рече Иванов, дали сум бил во право и сум го сочувал државниот интерес или сум поаѓал од личниот интерес.

Најчитани вести