петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 29

Иванов: Загрижува квалитетот на дел од дипломатите во Македонија

Треба да не загрижи квалитетот на дел од дипломатите во Република Македонија. Амбасадорот на германското министерство се служеше со лажни вести, па Меркел мораше да се извинува за неточни информации кои ги добивала од ниваната амбасада.

ivanov4-1

Последни вести

Пријателските земји доаѓааа со желба да се надмине кризата, советуваа и не упатуваа како да се постапи но имавме и незгодни средби, телефонски повици со некои лица кои не беа информирани и со погрешни претстави носеа судови без да ги проверат, изјави претседателот Ѓорге Иванов за ТВ НОВА во коментар за меѓународниот фактор во изминатиов период.

-Треба да не загрижи квалитетот на дел од дипломатите во Република Македонија. Амбасадорот на германското министерство се служеше со лажни вести, па Меркел мораше да се извинува за неточни информации кои ги добивала од ниваната амбасада. Апелирам до Германија дека  вакво ниво на дипломати е навреда за нашара земја.  Недозволиво е на лажни информации да темелат соопштение од германска амбасада. Како порано да го дадам мандатот? Со кршење на уставот?, рече Иванов.

Најчитани вести