Македонија

Ивица Конески избран за најуспешен градоначалник

Ивица Конески избран за најуспешен градоначалник

Градоначалникот на скопската населба Аеродром, Ивица Коневски е избран за најуспешен градоначалник во Скопје за 2013 година. На второто место, според анкетата што ја спроведе „Скопјеинфо“, се наоѓа градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, а на третото место е Билјана Беличанец-Алексиќ, градоначалник на општина Кисела Вода.

По изборот, градоначалникот Коневски најави дека ќе продолжи со реализацијата на проектите кои се во интерес на жителите од неговата општина.

„За мене ова претставува огромна чест и поттик, но и голема одговорност да продолжиме со исто темпо во интерес на жителите на општина Аеродром. Во следниот период ќе се фокусираме на завршување на проектите што ги започнавме во 2013 година, а тоа се изградба на инфраструктура на сите оние места каде се градат нови згради, завршување на изградбата на новиот спортски центар „Јане Сандански“, повеќе паркови и зеленила, поставување на автомаски систем за наводнување и многу други проекти,“ истакна Коневски.

Прогласувањето на тројцата најуспешни градоначалници во Скопје го организираше порталот „Скопје инфо“. Во изборот за најуспешен градоначалник учествуваа 25 илјади граѓани.