Балкан

Избори на Косово на 22 јуни

Избори на Косово на 22 јуни

Парламентарните избори на Косово најверојатно ќе бидат одржани 22 јуни, бидејќи за тоа веќе се договориле најголемите партии, Демократската партија на Косово, Демократскиот сојуз на Косово и Алијансата за иднината на Косово, пишува денеска „Зери“ повикувајќи се на неименувани меѓународни извори.

Весникот наведува дека парламентарните избори ќе бидат одржани без изборни реформи кои ги бараа меѓународните претставници.