петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 59

Издадени првите дозволи за индустриската зона Неготино

negotino500

Последни вести

Издадени се првите три дозволи за градење во индустриската зона „Неготино” близу селото Црвени брегови и наскоро ќе почнат градежни активности, информира денеска неготинскиот градоначалник Ванчо Апостолов.

Како што јавува МИА Апостолов истакнал дека домашен инвеститор ќе гради стопанско индустриски капацитети на парцелите за кои се издадени одобренија за градење.

Локалната самоуправа во изминатиот период успеала да ги продаде сите парцели на површина од 25 хектари благодарение на извонредната местоположба на зоната. На продадените локации е предвидена изградба на стопанско-индустриски капацитети од лесна и незагадувачка индустрија.

– Со започнување со работа на тие капацитети ќе се овозможи и вработување на невработени лица од општина Неготино, а можеби ќе се јави потреба и од вработување на лица и од соседните општини, рече градоначалникот Апостолов.

Поради огромниот интерес при купувањето на постоечките парцели, според Апостолов, се размислува за проширување на индустриската зона со нови парцели на површина од околу 20 хектари.

Најчитани вести