Крими хроника

Изгореа 20.000 бали сено во пожар во крушевско Подвис

Изгореа 20.000 бали сено во пожар во крушевско Подвис

Како што соопшти МВР, пожарот настанал вчера околу 02.00 часот во плевна сопственост на С.Х. од село Житоше.

Пожарот е изгаснат од екипа од Бригадата за противпожарна заштита од општина Кривогаштани, а увид ќе се врши во текот на денот,  кога ќе бидат утврдат причините за настанување на пожарот и висината на материјалната штета.