среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Изградбата на 10 нови фабрики ќе отворат 6.000 работни места

grujo

Последни вести

Од причина што се соочивме со поплави какви што се јавуваат еднаш во 30-40 години, објавивме дека штетите на земјоделците и домаќинставта ќе ги исплатиме во 100 поцентен износ од проценката на проценителите, и за ова течат подготвителни постапки, рече Груевски.

Пред 10 дена, нагласи Груевски, го најавивме и веќе стапи на сила, седмото по ред  поевтинување на лековите, овој пат на 542 лека, и само со ова намалување граѓаните ќе заштедат 1.6 милиони евра годишно, кои инку би завршиле кај фармацевските олигарси.

-Во последните  три недели, најавивме и градба на над 10 нови фабрики низ Македонија , во кои ќе има околу 6 илјади нови вработувања. Најголем дел од волонтерите, договорците на дело, вработените на определено време веќе ги имаат во свои раце заслужените решенија за работен однос во администрацијата на неопределено време.Ветено-сторено. Најавените 5 осто зголемување на социјалната помош, ги претворивме во 10 осто зголемување од јуни годинава, за што законот веќе е на увојувње во парламенот, рече Груевски.

Најчитани вести