четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Излекувајте ги проширените вени по природен пат

Проширените вени се појавуваат поради различни причини. Некои од најзначајните се генетика, бременост, долго и напорно стоење, одење или прекумерната телесна тежина. Исто така, може да се јават и како спореден ефект на некои лекови, хормонски пилули или контрацепција.

Noze-veni

Поврзани вести

Лекувањето на проширените вени воопшто не е едноставно и обично е потребно многу време за да се постигнат добри резултати. За среќа, природата нуди голем број билки што ја подобруваат циркулацијата, ги лекуваат и ги спречуваат проширените вени.

Проширените вени се појавуваат поради различни причини. Некои од најзначајните се генетика, бременост, долго и напорно стоење, одење или прекумерната телесна тежина. Исто така, може да се јават и како спореден ефект на некои лекови, хормонски пилули или контрацепција.

Проширените вени најчесто се јавуваат кај лицата на возраст помеѓу 20 и 40 години. Еве некои од природните лекови за проширени вени.

Див костен

Дивиот костен…

Најчитани вести