четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

„Излези да гласаш“: До 14 часот, изборите течат мирно и достоинствено

download (2)

Поврзани вести

Според информациите од обработката на податоците од Коалицијата на невладини организации „Излези да гласаш”, до  14 часот, генерално се оценува дека изборниот процес тече мирно и достоинствено и во позитивна атмосфера.

Во однос на илезеноста за гласање, ситуацијата е следна:

ИЕ 1

Реден број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

1.

Аеродром

41,98

41,98

2.

Кисела Вода

41,92

42,28

3.

Центар

41,00

42,01

4.

Карпош

43,73

43,45

5.

Сопиште

6.

Сарај

7.

Студеничани

8.

Македонски Брод

 

ИЕ 2

Ред. број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

Ѓорче Петров

40,12

39,18

Бутел

36,08

30,42

Гази Баба

41,46

36,12

Куманово

34,35

31,04

Чаир

32,86

18,17

Чучер Сандево

38,89

25,86

Старо Нагоричане

 

ИЕ 3

Реден број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

 
1.Берово

49,48

49,48

 
2.Пехчево

50,12

50,07

 
3.Делчево

43,87

43,87

 
4.М. Каменица

47,57

47,55

 
5.Кочани

 
6.Виница

43,15

45,73

 
7.Зрновци

 
8.Чешиново- Облешево

41,37

41,37

 
9.Карбинци

41,12

41,96

 
10.Штип

46,36

46,36

 
11.Лозово

49,06

49,06

 
12.Велес

47,25

50,98

 
13.Градско

48,33

48,30

14.Чашка

15.Илинден

36,97

36,97

16.Петровец

17.Зелениково

18.Свети Николе

49,92

53,86

19.Пробиштип

20.Кратово

52,47

52,33

21.Ранковце

22.Крива Паланка

 

ИЕ 4

Реден број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

1.

Радовиш

2.

Конче

3.

Струмица

38,92

38,81

4.

Босилово

27,09

26,74

5.

Василево

32,83

32,86

6.

Ново Село

33,20

33,20

7.

Богданци

46,43

45,12

8.

Валандово

42,68

42,78

9.

Дојран

38,14

38,14

10.

Гевгелија

45,86

45,96

11.

Неготино

46,81

46,81

12.

Демир Капија

52,40

52,40

13.

Кавадарци

44,53

44,50

14.

Прилеп

15.

Росоман

42,73

42,73

16.

Кривогаштани

47,47

47,47

17.

Могила

37,88

37,86

18.

Новаци

63,07

66,04

 

ИЕ 5

Реден број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

1.

Битола

2.

Долнени

29,75

27,86

3.

Ресен

40,19

39,11

4.

Крушево

52,24

51,16

5.

Охрид

6.

Дебарца

48,10

47,38

7.

Струга

25,04

19,67

8.

Вевчани

50,15

49,90

9.

Кичево

10.

Пласница

11.

Другово

12.

Вранештица

13.

Демир Хисар

14.

Центар Жупа

 

                                                                   ИЕ 6

Реден број

Општина

Парламент

%

Претседател

%

1.

Тетово

32,54

17,81

2.

Гостивар

3.

Маврово и Ростуша

4.

Јегуновце

33,21

22,81

5.

Теарце

27,28

11,88

6.

Дебар

23,89

12,97

7.

Брвеница

29,59

22,41

 

 

 

Коментирај

* Нетпрес нема да објавува коментари кои содржат говор на омраза, кои дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба, како и коментари кои повикуваат на етничко, верско, расно, национално или политичко насилство и нетолеранција.

Нема коментари.

Најчитани вести