недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 44

Изложба „Мојот универзум“ во Чифте амам

Преку изложбата Националната галерија на Македонија го одбележува Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби.

133468708

Последни вести

Изложба на дела изработени на стакло и коноп од ученици „Мојот универзум“ во организација на Националната галерија на Македонија денеска ќе биде отворена во Чифте амам.

Изложените дела се изработени на креативни ликовни работилници од страна на ученици од Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партенија Зографски” и гимназиите „Орце Николов“ и „Јосип БрозТито“.

Преку изложбата Националната галерија на Македонија го одбележува Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби.

Најчитани вести