недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 34

Изложба на македонскиот сликар Крунислав Стојановски во Белград

Со оваа изложба и со неколкуте претходно реализирани во Скопје и останатите градови во Македонија, уметникот Стојановски одбележува две децении од својата творечка работа.

Изложба на македонскиот сликар Крунислав Стојановски во Белград

Изложба на македонскиот сликар Крунислав Стојановски во Белград

Последни вести

Македонскиот сликар Крунислав Стојановски, кој живее и работи во Загреб, изложува во уметничкиот павилјон „Цвијета Зузориќ“ на Калемегдан. Изложбата е насловена „Циклуси-20 години сликарство“.

Со оваа изложба и со неколкуте претходно реализирани во Скопје и останатите градови во Македонија, уметникот Стојановски одбележува две децении од својата творечка работа.

На отворањето на изложбата во Белрад со свој музички перформанс се претставија Васил Хаџиманов и Тони Китановски.

Најчитани вести