петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Изложба на слики од колекцијата на Раде Силјан во Матица

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, на 21 јануари 2016 година во 19 часот ќе биде отворена изложба на слики од колекцијата на Раде Силјан.

taskovski kolekcija

Поврзани вести

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, на 21 јануари 2016 година во 19 часот ќе биде отворена изложба на слики од колекцијата на Раде Силјан.

На изложбата се застапени дела од познатите македонски сликари: ВаскоТашковски, Газанфер Бајрам, Глигор Чемерски, Коле Манев, Павле Кузмановски, Константин Качев, Владо Георгиевски, Решат Амети, Симон Шемов, Новица Трајковски, Стефан Хаџи Николов, Ниче Василев, Димитар Малиданов, Драги Хаџи Николов-Аџи, Владимир Темков, Павле Кузмановски, Ацо Филиповски, Паскал Гилевски, Боро Митрически, Илија Аџиевски, Драган Аврамовски Гуте и Миле Корубин.

Изложбата ќе ја отвори Веле Смилевски, претседател на Друштвото на писателите на Македонија

Најчитани вести