Македонија

Изложба на бугарски уметници во општина Илинден

Изложба на бугарски уметници во општина Илинден

Ликовната изложба „Едно лето како сон“ на уметниците Мариана Везарова и Пламен Бонев од Бугарија утре со почеток во 14 часот ќе биде отворена во Домот на култура во општина Илинден.

Станува збор за едни од водечките сликари во оваа наша соседна земја кои на македонските љубители на уметноста ќе им се претстават со 40 свои одбрани дела.

Везарова и Бонев досега имаат одржано повеќе самостојни и групни изложби како во Бугарија, така и во повеќе други земји во светот како САД, Велика Британија, Канада и Грција.

Изложбата ќе биде отворена до 20-ти декември, годинава.