среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Изложба на Момчило Аврамовски во Куманово

naslovna 001

Последни вести

Изложба на најнови графички остварувања на академскиот уметник Момчило Аврамовски ќе биде отворена во четврток во 19.30 часот во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово.

Се работи за триесеттина графики работени во техниката линорез и комбинирана техника, насловени како „Чудесен свет“.
Момчило Аврамовски припаѓа на постарата генерација на македонските академски уметници, коишто сé уште се активни, со потврден творечки континуитет.

Изложбата ќе биде поставена до 9 април.

Најчитани вести