четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 46

Со измама успеала да извлече 150 евра од кредитни картички

Полициската станица во  Кавадарци поднесе кривична пријава против лицето Е.С. (29) поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „оштетување и неовластено навлегување во комјутерски систем“.

The Karl Marx credit card.

The Karl Marx credit card.

Поврзани вести

Пријавената на 21.11.2015 година во Кавадарци,  на банкомат пред влезот на Шпаркасе Банка, откако претходно од чанта на своја колешка ја одземала картицата за банкомат од Шпаркасе банка и го запишала ПИН кодот, истата ја злоупотребила три пати, при што подигнала 8.000 денари, по што без да биде забележана ја вратила картицата во чантата на оштетената. Исто така, на 26.06.2016 година пријавената на идентичен начин од друга колешка ја одземала картицата и ПИН кодот и истата ја злоупотребила на банкоматот на Шпаркасе банка во Кавадарци при што ја подигнала целата расположлива сума во износ од 1.500 денари.

Најчитани вести