недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Измените на Законот за лични карти пред пратениците

sobranie

Последни вести

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 39 седница на која меѓу другото ќе се разгледувува Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за личната карта во прво читање и  Предлог одлуката за одобрување на Финансискиот план на Македонската радио телевизија за 2015 година.

На дневен ред пред пратениците ќе бидат и Предлог на закон за изменување на Законот за градежно земјиште во второ читање и Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за продажба и давање под закуп на деловните згради и деловните простории на Република Македонија во прво читање.

Пратениците треба да расправаат и за Предлог на одлука за објавување на јавен оглас за именување на член на Комисијата за заштита на конкуренцијата, Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за Царинската тарифа, Предлог на закон за дополнување на Законот за иновациската дејнос, како и Дополнет предлог на закон за изменување на Законот за шумите сите во второ читање.

Собранието треба да ги разгледа и Дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за електронските комуникации, Дополнет предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за животната средина, Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за комуналните дејности во второ читање

Најчитани вести