Спорт

Извештај од седмото коло на Вардар Јуниор лигата

Извештај од седмото коло на Вардар Јуниор лигата
Извештај од седмото коло на Вардар Јуниор лигата

Вчера во Прилеп на теренот со вештачка трева се одржа седмиот по ред пролетен турнир во Вардар Јуниор лигата на кој настапија регионалните единици од западниот регион и јуниорските екипи на Вардар со генерациите 2003, 2004, 2005 и 2006.

На деветте натпревари кои се одиграа на овој турнир, можност за истакнување на својот талент имаа повеќе од 180 деца. На овие дуели беа постигнати 61 гол, односно во просек повеќе од шест по одигран меч. Средба која имаше најмногу погодоци беше онаа помеѓу Спортефе-Вардар и Вардар (генерација 2006) која заврши со вкупно 15 голови по полза на Вардар. Потоа следеше дуелот помеѓу Еврофудбал-Вардар и Прилеп (генерација 2003) каде што паднаа 10 погодоци, односно конечен резултат 9-1 за охриѓани.

Најнеизвесни средби беа  Форца-Вардар и Еврофудбал-Вардар и натпреварот помеѓу Вардар и  Прилеп кои завршија нерешено со по четири погодоци, односно по два за секој клуб.

Во продолжение ви ги презентираме сите резултати и состави од сите средби одиграни во текот на вчерашниот ден:

Генерација 2003

Прилеп: Алуески, Тодороски, Јорданоски, Јанакиески, Ѓорѓиоски, Андреески, Боболески, Јонески, Иваноски, Митрески, Јовчески, Корески, Спироски

Генерација 2004

Прилеп: Стојчески, Патоски, Кочоски, Наумоски, Кулески, Стојковиќ, Димески, Тасески, Гулески, Јорданоски

Генерација 2005

Еврофудбал – Вардар, Охрид: Доко, Алчески, Донески, Танаскоски, С. Тодороски, Маркоски, Димитров, Трифуноски, Петрески, Н. Тодороски, Јолакоски, Стојаноски, Ѓоков

Форца, Скопје: А. Славков, М. Славков, Веселинов, Уневски, Теновски, Стојчевски, Милошевиќ, Величковски, Никодиновски, Јаневски

Вардар, Скопје: Бреслиев, Петровски, Конески, Таневски, Серафимов, Ристовски, Крстиќ, Радевски, Цветков, Пројкоски, Наумовски, Јаневски, Петковски

Прилеп: Мариноски, Нанчески, Паноски, Новески, Јованоски, А. Аризанкоски, М. Аризанкоски, Миланоски, Бајрамоски, Ѓоргиоски, Ајроски, Димкоски, Пеливаноски

Генерација 2006

Еврофудбал – Вардар, Охрид: Наумоски, Каленоски, Јолакоски, Петрески, Крстески, Вељаноски

Форца, Скопје: Матеј Софијановски, Матео Софијановски, Богдановски, Черсов, Кусеиновски, Кралевски, Гигов, Поповски, Јовчевски, Силјановски, Мицевски, Тодоров

Спортефе – Вардар, Скопје: Хаџик, Борисовски, Стојановски, Спировски, Блажевски, Стевковски, Топчиевски, Костовски, Спасовски, Велковски, Аџиески, Поповски

Вардар, Скопје: Данстак, Цониќ, Голубов, Јанкоски, Николовски, Спасевски, Танчев, Николов, Патаровски, Колоски, Ивановски, Гашгаров

Генерација 2003 година:
ФК Еврофудбал-Вардар – ФК Прилеп 9-1

Генерација 2004 година:
ФК Форца-Вардар – ФК Прилеп 2-0

Генерација 2005 година:
ФК Форца-Вардар – ФК Еврофудбал-Вардар  2-2
ФК Вардар – ФК Прилеп 2-2
ФК Вардар – ФК Еврофудбал-Вардар 2-1
ФК Форца-Вардар – ФК Прилеп 4-1

Генерација 2006 година:
ФК Спортефе-Вардар – ФК Вардар 0-15
ФК Еврофудбал-Вардар – ФК Спортефе-Вардар 3-2
ФК Вардар – ФК Еврофудбал-Вардар 6-2