ТОП,Македонија

Извршители го распродаваат луксузот на Буцо Лазов

Извршители го распродаваат луксузот на Буцо Лазов

Владимир Буцо Лазов, сопственик на некогашната компанијата „Еуролинија“ и фирмата „Лазов груп“, за која од минатата година е отворена стечајна постапка, се чини дека веќе подолг период има финансиски потешкотии.

Буцо Лазов, кој е познат по своето мегаломанско живеење, и по луксузната автомобилска ергела во неговата гаража, сега е банкрот.

Со години наназад, Буцо Лазов ги восхитуваше скопјани со своите колекционерски пасии кон скапи автомобили и мотоцикли, накит, часовници, уметнички слики, патувања… Единствен, по скопските улици тој се возеше со „Bentley Continental GT Speed“, од 300.000 евра.

lazov-bentli-3

За македонскиот бизнисмен Буцо Лазов, кој во еден…