Македонија,Крими хроника

Ја демолирале општина Карпош бидејќи имале незаконски поставени тенди

Ја демолирале општина Карпош бидејќи имале незаконски поставени тенди

Двајца скопјани ја демолирале зградата на општина Карпош бидејќи од градоначалникот добиле известување за отстранување на незаконски поставени тенди.

Според информациите на полицијата, 28-годишниот И.Т. и три години постариот С.Ѓ. најпрво почнале да се караат, да викаат и непристојно да се однесуваат, а потоа С.Ѓ. влегол во општината и со спреј прскал по ѕидовите.

Откако вработените од обезбедувањето бил спречен во понатамошното оштетување, С.Ѓ. со рака скршил стакло од врата, по што се здобил со расекотина. Истиот е пренесен во болница за укажување лекарска помош.

Полицијата им даде платни налози за сторен прекршок.