петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 45

Јаделе слатки и се затруле – затворена слаткарница во Драчево

DESERT

Последни вести

Маж и жена се затруле со слатки во слаткарница во скопската населба Драчево. Како што информираат од Агенцијата за храна и ветеринарство, тие по консумирање на слатките, биле хопситализирани со симптоми како дијареја и повраќање.

Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство направиле увид, наредиле мерки и ја затвориле слаткарницата до обезбедување на потребните услови за безбедно подготвување и послужување на храната.

Агенцијата за храна и ветеринарство апелира и  упатува на тоа да се почитуваат препораките како да се ракува и консумира храната во летниот период и при екстремно високите температури.

Најчитани вести