Македонија

Јакимовски: Во материјалите не слушнав корупција

Јакимовски: Во материјалите не слушнав корупција

Лидерот на ГРОМ и поранешен функционер на СДСМ, Стевче Јакимовски за време на неговото гостување во емисијата „Анализа“ на 24 Вести, посочи дека иако Зоран Заев најавуваше разоткривање на корупција преку снимените разговори, досега јавноста не слушна ништо коруптивно.

-Се што се зборуваше беше во името на корупцијата, а досега корупција јас во овие разговори не знам и не сум слушнал дека имало. Единствено што сум слушнал во овие разговори да има корупција, тоа е она што се потврдуваше дека Љубе Бошковски на два-три пати зел пари од оној којшто му ги дал, рече Јакимовски.