Македонија

Јанакиески во Неготино

Јанакиески во Неготино

Министерот Миле Јанакиески денеска е во посета на општина Неготино каде ќе присуствува на прославата по повод верскиот празник Свети Трифун.

Прославата е дел од традиционалната манифестација „Недела на виното“ , каде неготинчани го прославуваат Свети Трифун, заштитник на винарите и лозарите.

Министерот Јанакиески присуствуваше и на закројување на лозите, традуиција со која се означува почетокот на една нова родна година.