ТОП,Македонија

Јанева фатена во лага, не постојат пријави за закани

Јанева фатена во лага, не постојат пријави за закани

Вака експерти го толкуваат скандалозниот настап на Катица Јанева на македонската телевизија. Според нив, недолично и срамно за фелата е еден јавен обвинител кој треба да работи исклучиво согласно закон, да се расфрла со излитени политички флоскули напишани во некој центар.

Курир се обиде да добие одговор од СЈО кој ѝ се заканувал на Катица Јанева или на некој од членовите на нејзиниот тим, но од СЈО нема одговор. Курир се обиде да добие одговор и од министерството за внатрешни работи кога Катица Јанева пријавила некакви закани, но од МВР велат дека таков случај не е пријавен, ниту се преземаат мерки против некое лице.

Курир се уште очекува објаснување од СЈО во врска со изречените наводи од страна на Катица Јанева. Специјалната обвинителка е избран функционер и ѝ должи одговори или извинувања на јавноста.

-Би било нескромно и несериозно ако кажам дека нема притисоци и суптилни закани, изјави Јанева во скандалозното интервју.

Превземено од: Курир