Свет

Јанг и Тилерсон за ситуацијата на Корејскиот полуостров

Јанг и Тилерсон за ситуацијата на Корејскиот полуостров

Кинеската новинаска агенција не даде детали од разговорот.

Северна Кореја лансираша синоќа ракета во близина на Синпo, на својот источен брег, а ракетата експлодираше речиси веднаш по лансирањето.