ТОП,Македонија

Јанкулоска: СДСМ и Јанева ги поткопаа темелите на правната држава и владеењето на правото

Јанкулоска: СДСМ и Јанева ги поткопаа темелите на правната држава и владеењето на правото

Поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска во интервју за Алфа посочи дека СДСМ и Јанева се во тесна спрега, за да се воочи тоа доволно е да се погледнат медиумите и порталите уредувани од штабот на СДСМ и финансирани од Сорос.

Следејќи ги медуимите кои  се уредувани во штабот на СДСМ  или финансирани од Сорос, ние лесно може и да ги претпоставиме следните чекори кои ќе доаѓат и од СДСМ и од Специјалното Јавно Обвинителство. Еден од поистакнатите протагонисти на опозицијата еве деновиве најави дека СЈО  по секоја цена ќе инсистира да се одреди мерка притвор на било кое лице, затоа што тие ценат дека мерката притвор може да биде користена наместо како мерка за обезбедување како мерка за притисок и тоа навистина не оди во прилог на владеењето на правото и не оди во прилог на функционирањето на правната држава, потенцира Јанкулоска.

Последен пример за поврзаноста СДСМ-Медиуми-Јанева е насловната страница на викенд изданието на „Слободен печат“ на која буквално е нацртана шемата на делување на оваа спрега – Заев нарачува, Јанева испорачува.