петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Гутереш: Јапонија би можела да прими повеќе бегалци

guteres-japonija-1

Поврзани вести

Јапонија на „хуманитарна основа“ би можела да прими повеќе бегалци, а посебно Сиријци. Виоскиот комесар на Обединетите нации за бегалци Антонио Гутереш изјави денес дека Јапонија би требало да направи повече за да помогне во глобалната бегалска криза.

Гутереш: Јапонија би можела да прими повеќе бегалци

Гутереш: Јапонија би можела да прими повеќе бегалци

Гутереш додаде дека Јапонија би требало да го унапреди својот систем за прием на азиланти и подобро да ги интегрира бегалците што ќе ги прими во сопственото општество, пренесува „Танјуг“.

Инаку Јапонија е една од земјите што значајни донатори на хуманитарна помош во светот, но прима многу мал број бегалци годишно.

Најчитани вести