Македонија

Јапонски танци на битолска Магнолија

Јапонски танци на битолска Магнолија

Звуците на традиционалниот јапонски мелост ја наполни Магнолија со љубопитна публика која застана да ги види боите и танците на Хумајага Јапонија.

Марина Саито ни кажа дека станува мултикултурна група од Хумајага Јапонија која преку танците ја промовира културата на цела Јапонија дел се од Битфест но и од Илинденските денови.

Приказната беше раскажана за танцот посевтен на делата и не-делата на висок лорд од јапонската историја која кукавички го запалил храмот и побегнал откако загубил. Инаку членовите на групата уживаат во убавините на Битола нарекувајќи ја светла земја.

Многу убаво е овде кај вас уживема многу светла земја сте, драго ми е што суме дел од важата историја и зачудена сум сте многу етнички помешани велат анкетирани јапонки.

Јапонската група е дел од Битфест и Илинденските денови.