Магазин

Јаре со осум нозе се роди во Хрватска

Јаре со осум нозе се роди во Хрватска

Тој вели дека не можл да им поверува на очите, па ги повикал и соседите. Додава дека се сомнева дека новороденчето има и женски и машки полови органи.

-Кај него има се дупло. Козата Шарка која има три години на свет го донесе чудотот на природата . Ова и четврти пат како раѓа тројка, објаснува Зоран.

Веднаш по раѓањето на јарето тој го повикал ветеринарот кој му рекол дека се сомнева дека ќе преживее. Најкритични се првите неколку недели, му рекол ветеринарот, а ако преживее  ќе живее од две до три години.

-Се обидува да стане на нозе, но нема сила, вели Зоран. Кози веќе одгледува 20 години , а ги храни само со домашна природна храна од полето. Јадат само сено, јачмен и пченка. Тој вели дека голема желба му е оваа јаре да преживее.