Македонија

Јавноста има право да знае

Јавноста има право да знае

„Окупацијата на универзитетот“ не е доволна сама за себе и сама по себе за да ја исполни содржината на вистинската студентска борба. Новите трендови бараат реципрочна поврзаност меѓу студентската борба за подобар стандард и подобар студентски живот и комунизација наместо окупација на универзитетот. Студенсткиот пленум и Окупацијата на Универизитетот беа тема на денашната емисија „Поента” на РСМ со професорката Тања Каракамишева.

Таа праша дали овие активности ќе доведат до исполнување на нивните барања, а воедно упати и апел до студентите.