Македонија

Јавноста со остра осуда за морбидниот професор Беличанец од СДСМ

Јавноста со остра осуда за морбидниот професор Беличанец од СДСМ

Жестоки реакции на јавноста откако универитетскиот професор Тито Беличанец објави морбидна фотографија на која го прикажа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски како починат.

belicanec

Универзитетската професорка Билјана Ванковска потсетува дека ваквото срамно поведение на Беличанец предизвикано од политичка омраза не е новитет. Таа дополнува и дека освен по скандалозното и морбидно однесување, Беличанец баш и не е познат по многу други свои дела.

-Човеков е тотален социјалистички анонимус, познат само по тоа што за големи хонорари правно ја нормираше криминалната приватизација. Замина во пензија, а не го знаат ни до Табановце по нешто паметно и добро. Е сега, да, забегал, умот му се помрачил од омраза и некрофилија – ама барем веќе не е на универзитет“, пишува Ванковска на Фејсбук.

vankovska belicanec

На нејзината објава на Фејсбук се надоврзува и довчерашната пратеничка на СДСМ Солза Грчева која вели дека Тито Беличанец е типичен транзициски, но и вечен профитер кој лично ја навредувал на најпримитивен начин.

grcevaa

На Фејсбук профилот на овој поранешен член на Извршниот совет на СКЈ покрај за вакви морбидни изјави има место и за закани кон политичките неистомисленици.

belicanec fb1

belicanec fb2

belicanec fb3

Меѓу другото, на профилот на СДСМ-овскиот професор Беличанец покрај нападите кон поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и другите кои не размислуваат кон него, може да се најдат и поддршка за т.н. писмо до интелектуалците во одбрана на амбасадорот Џес Бејли од американскиот конгрес како и поддршка за „бриселскиот мачкар“ Питер Ванхауте.

za bejli
za vanhaute

Покрај ваквите објави овој морбиден професор на социјалните мрежи се наоѓа во улога на класичен партиски мегафон на СДСМ.

za zaev