Балкан

Јилмаз: Турција нема воено да интервенира против исламистите

Јилмаз: Турција нема воено да интервенира против исламистите

Турскиот министер за одбрана Исмет Јилмаз изјави дека потполно е исклучно Турција да покрене воена интервенција против исламските борци во Ирак и дека неговата земја не е вклучена во американските воени напади против екстермистоте во Ербил.

Министерот изјавил дека Турција има одговорснот спрема 49 турски државјани кои припадници на екстремистичките организации на Исламската држава ги киднапираа од турскиот конзулат во Мосул во јуни.