петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 1

Јолевски на отворање изложби во Воениот музеј

Во галеријата на Воениот музеј на Калето вечерва ќе бидат отворени изложбите „Воена логистика – 140 години од Разловечкото востание и Ден на бригадата за логистичка поддршка на АРМ“ и „Фотографии од Македонскиот фронт во Првата светска војна: Животот во војна – Велушина 1917 од Колекцијата Ратајкоски“.

Последни вести

Како што соопштија од Министерството за одбарана, на свеченоста ќе се обрати министерот за одбрана Зоран Јолевски.

Дел од постановката на платото пред Воениот музеј ќе бидат стари полски кујни во импровизиран војнички камп, а на посетителите ќе им биде послужувано војничко гравче.

Изложбите се организираат по повод „Европската ноќ на музеите 2016 година“.

Најчитани вести