Македонија

Јолевски на Саем за воздухопловство во Париз

Јолевски на Саем за воздухопловство во Париз
Јолевски во Брисел

Министерот за одбрана Зоран Јолевски денеска ќе присуствува на 51. Саем за воздухопловство и вселенска технологија „Ле Бурже“ што се одржува во Париз.

Во рамки на посетата на Париз, министерот Јолевски ќе се сретне и со државниот секретар во Министерството за одбрана на Француската република, Жан – Марк Тодешини.

Интернационалниот саем за воздухопловство и вселенска технологија се одржува веќе стотина години и е еден од најголемите и најстарите воздухопловни саеми во светот.