Македонија

Јолевски престојува во НР Кина

Јолевски престојува во НР Кина
Јолевски: Армијата останува на јужната граница додека има потреба

Јолевски престојува во НР Кина. Од денеска, делегација од Министерството за одбрана, предводена од министерот Зоран Јолевски, престојува во неколкудневна посета на Народна Република Кина.

За време на посетата, министерот Јолевски ќе има средба со министерот за одбрана на НР Кина, генералот Чанг Ванкуан, соопшти Министерството за одбрана.

Министерот Јолевски ќе ги посети и Универзитетот за национална одбрана, како и Академијата за специјални операции.