Македонија

Јолевски со честитка за Денот на независноста на Македонија

Јолевски со честитка за  Денот на независноста на Македонија

Министерот за одбрана на Република Македонија на сите граѓани на Република Македонија им го честита Денот на независноста – 8. Септември.

Пред 24 години граѓаните на Република Македонија рекоа да за суверена и независна Република Македонија. Да за живеењето во мир, демократија, слобода и еднаквост”, посочи министерот Јолевски во честитката. На денешен ден, додаде тој, граѓаните одлучија да ја земат судбината во свои раце и по повеќевековниот сон да започнат самостојно да ја градат Македонија во просперитетна и развиена европска држава.

Овој голем државен празник, е и празник на сите припадници на Армијата на Република Македонија кои секојдневно даваат дел од себе за Македонија да продолжи да живее независна и суверена. Затоа, 8. Септември е и нашиот пиедестал, нашата гордост.

Нека ни е честит и вековит овој голем празник, Денот на независноста на Република Македонија”, порачува во честитката министерот Јолевски.