понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Јордан: На жежелот на Патријархот слета бел гулаб

bel-gulab

Последни вести

Прекрасно чудо се случи денес во Јордан, реката каде што бил крстен и Исус Христос. При осветување на водите на реката, на жежелот на Патријархот Теофил слета бел гулаб.

Според верувањето при крштевањето на Исус на реката Јордан, над него се отворило небото, и слетал сцетиот дух во вид на гулаб, додека денес исто така бел гулаб слета на жежелот на патријархот.

Најчитани вести