Спорт

Јотовски напредуваше, Грабул падна за три места

Јотовски напредуваше, Грабул падна за три места

На новата АТП листа која беше објавена утринава, нашиот најдобар тенисер во моментов, Томислав Јотовски напредуваше за три позиции, така што сега е на 547-то место, што е негов најдобар пласман во кариерата.

Димитар Грабул падна три места подолу и сега е на 639-то место на АТП листата.

Кај жените пак, Лина Ѓорчевска напредуваше во двојки и сега е на 363-то место, додека на сингл ВТА листата се наоѓа на 401-то место.